IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA POŽEŠKE BISKUPIJE UČENICIMA I STUDENTIMA

Na svetkovinu Sv. Lovre, 10. kolovoza, zaštitnika Požeške biskupije i njezina Caritasa, požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević otvorio je natječaj za stipendije Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima u idućoj školskoj i akademskoj godini 2017./18. u kojemu pravo sudjelovanja imaju učenici i studenti s prebivalištem na području Požeške biskupije.


Vlastoručno napisanoj molbi s naznakom za koju se potrebu traži stipendija potrebno je priložiti i ostale potrebne dokumente:

  1. prijavu za dodjelu stipendije Zaklade na obrascu koji se može preuzeti u Caritasu ili na web stranici;
  2. pisanu preporuku župnika;
  3. popunjeni i od župnika ovjereni obrazac Obiteljskog lista preuzetog u Caritasa ili na web stranici iz kojeg je vidljivo socijalno stanje podnositelja molbe;
  4. kopiju osobne iskaznice, ukoliko je podnositelj molbe punoljetan, ili kopiju osobne iskaznice roditelja ili skrbnika, ukoliko je podnositelj stipendije maloljetan;
  5. potvrdu o upisu podnositelja molbe u školsku ili akademsku godinu i o postignutim školskim ili akademskim uspjesima u prethodnoj godini, pri čemu veći prosjek ocjena daje prednost u dodjeli stipendije;
  6. broj tekućeg računa podnositelja molbe za uplatu odobrene stipendije, ili broj tekućeg računa roditelja ili skrbnika, ukoliko je podnositelj molbe maloljetan.
  7. potvrda Porezne uprave o visini dohotka po članu obitelji za 2016. godinu

 

Natječaj traje do 30. rujna 2017. godine. Prijavu na natječaj možete donijeti osobno u tajništvo Caritasa Požeške biskupije, Vukovarska 7, Požega, ili poslati do 30. rujna na istu adresu.

 

 

(Detaljnije informacije o natječaju, pravilima dodjele stipendije kao i potrebnoj dokumentaciji možete preuzeti na linku: http://www.pozeska-biskupija.com/index.php/natjecaj-za-stipendije-pozeske-biskupije-ucenicima-i-studentima)

Duhovna misao

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k